Video! Radiografia jafului din TAROM. Ultimele recrutări politice de la TAROM

Consiliul de Administrație al TAROM nu a mai prelungit mandatul directorului general, Mihăiță Ursu. Noul director general al TAROM este Costin Iordache, fost director financiar TAROM.

Decizia ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu de a-l demite pe Mihăiță Ursu vine probabil în urma înregistrării de pierderi uriașe ale companiei în primele două zile ale anului, pierderi generate de întârzieri mari la decolare pentru mai toate cursele Tarom din zilele 1 și 2 ianuarie.

Concret, de la 1 ianuarie TAROM a atribuit contractul de vânzări la bordul aeronavelor și servicii de catering unei noi firme, Uplift, o firmă păstorită de un fost director Blue Air. Această firmă nu a putut asigura încărcarea și descărcarea aeronavelor în timp util, generând întârzieri foarte mari.

Demiterea directorului general nu înseamnă remedierea problemelor sau acoperirea pierderilor. Mult mai bine ar fi dacă organele abilitate ar investiga modul de atribuire al acestui contract, dacă firma câștigătoare îndeplinește cerințele caietului de sarcini pentru asigurarea desfășurării contractului.

Sau….să nu care cumva să descoperim că a fost un contract dedicat. Mai ales că s-a semnat pe o perioadă de 3 ani cu posibilitate de prelungire la 5 ani.

Nu se face primăvară la TAROM cu demiterea lui Mihăiță Ursu. Atâta timp cât nu va răspunde pentru felul în care a manageriat compania în ultimii 2 ani.

Alte subiecte sensibile în cadrul TAROM, pe care Corpul de Control al ministrului Grindeanu se face că nu le vede sunt: evaluări ilegale, angajări în plin proces de restructurare, numiri de directori fără competențe, consilieri cu duiumul, vânzări de slot-uri istorice, vânzări de aeronave sub prețul pieței. Mihăiță Ursu a mai ocupat, de altfel, funcția de director al companiei în perioada iunie 2020 – iunie 2021.

În toți acești ani în care Tarom a înregistrat doar pierderi, nu s-a gasit O PERSOANĂ, un director general capabil să ridice această companie ? Se numește un director, stă ce stă la conducere, apoi soluția ministerului este să îl demită pentru incompetență. Și mergem tot așa în buclă, mâine este numit alt director, mai stă și acela câteva luni, un an, mai semnează niște contracte, apoi pleacă și tot așa.

Nu se vrea redresarea Tarom !? Mă îndoiesc de faptul că un director general nu raportează mereu ministerului situația companiei pe care o conduce. Așa cum am mai spus, probabil se vrea doar căpușarea acestei companii și nicidecum ridicarea ei.


Invitați:

  • Narcis Pascu – lider de sindicat Tarom
  • Cătălin Doșcaș – jurnalist Buletin.de
  • Laurențiu Mușoiu – jurnalist România Liberă – tel direct

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *