Constantin Gâlcă: Este foarte important să nu pierdem cu Ucraina

Fostul internaţional Constantin Gâlcă a declarat că este foarte important ca echipa naţională de fotbal a României să nu piardă meciul cu Ucraina, primul de la Campionatul European din Germania, pentru a putea spera la calificarea în faza următoare a competiţiei.

„Este foarte important să nu pierdem cu Ucraina pentru a avea şanse să mergem mai departe de grupe. Grupa este una destul de bună pentru noi, exceptând Belgia, care este clar favorită la calificare. Însă, în rest, este o grupă destul de bună pentru naţionala României. Nu ştiu câte puncte putem face, dar important e să facem punctele necesare să ne calificăm în faza următoare. Acum depinde şi de jucători, de ambiţia lor, de motivaţia lor… şi eu sper că toţi vor dori să demonstreze la acest Campionat European. Cel mai greu meci din grupă este primul, după cum am spus. Dacă am câştiga cu Ucraina ar fi extraordinar pentru că am avea mult mai mult şanse ulterior”, a declarat actualul tehnician al Universităţii Craiova, pentru Agerpres.

„Eu mi-aş dori ca România să ajungă până în finală dacă se poate. Toţi ne dorim acest lucru. Dar, e important să putem ieşi din grupă. Ăsta este primul obiectiv, iar mai departe totul e posibil. În general în fotbal totul este posibil. Dar, bineînţeles, trebuie să ne uităm şi la meciurile precedente din calificări. Eu sper să avem succes la acest Campionat European, pentru că ar fi benefic pentru toată lumea”, a adăugat el.

În vârstă de 52 de ani, Constantin Gâlcă a îmbrăcat de 68 de ori tricoul echipei naţionale a României, înscriind 4 goluri. Fostul mijlocaş a participat la patru turnee finale cu România, CM din SUA 1994, CM din Franţa 1998, EURO 1996 din Anglia şi EURO 2000 din Olanda/Belgia.

Fostul mijlocaş a evoluat pentru echipele Progresul Bucureşti, FC Naţional, FC Argeş, Steaua, RCD Mallorca, Espanyol, Villarreal, Real Zaragoza, UD Almeria şi Gimnastic Tarragona.

Ca jucător are în palmares patru titluri, o Cupă a României şi trei Supercupe ale României cu Steaua şi o Cupă a Spaniei cu Espanyol Barcelona. Ca antrenor, are un titlu, o Cupă a României şi o Cupă a Ligii cu Steaua.

La turneul final al Campionatului European din Germania (14 iunie-14 iulie), România va debuta pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *