Alianţa PSD-PNL a câştigat alegerile europarlamentare, cu 54% din voturile exprimate

Alianţa PSD-PNL a câştigat alegerile europarlamentare de ieri cu 54% din voturile exprimate, conform unui sondaj Curs-Avangarde, realizat la ieşirea de la urne.

Alianţa PSD-PNL a câştigat alegerile europarlamentare de ieri, cu 54% din voturile exprimate, conform unui sondaj Curs-Avangarde, realizat la ieşirea de la urne. Pe locul al doilea s-a situat Alianţa pentru Unirea Românilor, cu 14 procente, urmată de Alianţa Dreapta Unită cu 11% şi UDMR cu 5 procente.

Datele relevă că PSD a câştigat şi la capitolul vot politic în ţară: social-democraţii au reuşit să obţină 35% din consiliile judeţene, PNL- 28%, AUR şi Dreapta Unită, câte 12 procente. Exit-pollul arată că Emil Boc a obţinut al şaselea mandat de primar la Cluj-Napoca, la fel şi la Sinaia, primarul în funcţie Vlad Oprea. La Timişoara – Dominic Fritz, Lia Olguţa Vasilescu – la Craiova şi Vergil Chiţac – în municipiul Constanţa sunt printre câştigători.

În Capitală, actualul primar Nicuşor Dan a câştigat detaşat un nou mandat, cu 44% din voturi, urmat de Gabriela Firea cu 25 de procente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *