Bayer Leverkusen încheie sezonul neînvinsă şi scrie istorie în Bundesliga

Bayer Leverkusen, antrenată de spaniolul Xabi Alonso, a învins pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formaţia FC Augsburg, într-o partidă disputată sâmbătă, devenind cu această ocazie prima echipă din campionatul de fotbal al Germaniei fără nicio înfrângere pe parcursul unui întreg sezon, informează DPA.

Victor Boniface (12) şi Robert Andrich (27) au marcat golurile lui Bayer, care a încheiat actuala campanie din Bundesliga cu 28 de victorii şi 6 remize.

Gruparea din Leverkusen şi-a asigurat titlul de campioană, primul din istoria sa, cu cinci etape înainte de final, fiind calificată în finalele Cupei Germaniei şi Europa League, competiţii în care este, de asemenea, neînvinsă.

De la începutul acestui sezon, Bayer Leverkusen a reuşit o serie de 51 de meciuri fără înfrângere, în toate competiţiile, un record.

Anterior, Bayern Munchen a fost singura echipă care s-a apropiat de o astfel de performanţă în 60 de ani de istorie a Bundesligii, pierzând un singur meci în sezoanele 1986-1987 şi 2012-2013.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *