Grevă de avertisment în unitățile sanitare

Foto: 1662222 de la Pixabay

Membrii sindicatelor afiliate Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din peste 300 de spitale vor participa miercuri între orele 12,00 – 13,00 la o grevă de avertisment, principalele nemulţumiri fiind legate de majorările salariale „insuficiente” oferite de Guvern, dar şi de faptul că nu au fost majorate veniturile pentru ture şi gărzi.


„Astăzi, începând cu ora 12,00, timp de o oră, se va desfăşura greva de avertisment, la care vor participa membri sindicatelor ‘Solidaritatea Sanitară’. Sunt mai bine de 300 de spitale unde sindicatele noastre componente au membri. Este un protest care precede protestul cel mai radical, respectiv declanşarea grevei generale. Protestul presupune întreruperea lucrului. Salariaţii vor ieşi în curtea spitalelor. Nemulţumirea derivă din modalitatea în care Guvernul a înţeles să ofere majorări salariale sistemului de sănătate.

Sunt, în primul rând, insuficiente din perspectiva inflaţiei, ele nu acoperă inflaţia pe ultimii doi ani. În al doilea rând, aceste majorări privesc doar o anumită componentă a veniturilor salariale şi anume salariul de bază. Toate celelalte componente rămân îngheţate la nivelul anului 2018”, a declarat miercuri, vicepreşedintele Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” Gabriel Predică, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *