Circa 10% dintre produsele alimentare sunt contrafăcute. Președintele APRIL: Instituțiile de control nu trebuie să aibă conducere politică

Tot mai multe alimente de pe piață sunt contrafăcute, iar specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că autoritățile trebuie să fie mai implicate în a face controale.
Estimarea experților este că aproximativ 10% dintre produsele alimentare din țările dezvoltate sunt contrafăcute, informează Adevărul.
Conform „Food Fraud Database” (bază de date certificată de ONU, prin FAO), cele mai falsificate alimente din lume sunt uleiul de măsline extravirgin, mierea naturală, peștele, șofranul, vinul, parmezanul și cafeaua.
Dorin Cojocaru, liderul APRIL (Asociația Patronală Română din Industria Laptelui), a declarat că instituțiile statului trebuie să fie conduse de experți, nu de politicieni, și să facă mai multe verificări la comercianți. Acesta a punctat că fie și îmbolnăvirea unei singure persoane din cauza unui aliment neconform este de neacceptat.