Video! Drumurile Noastre spre SCHENGEN – Cum este pregătit Terminalul de Pasageri din Portul Constanța

România a intrat oficial în Spațiul Schengen aerian și maritim. Pasagerii nu vor mai trece prin controlul de frontieră. Zilele trecute am filmat în Portul Constanța. Am reușit să intrăm și să vedem cum este pregătit Terminalul de Pasageri pentru tot ce înseamnă Schengen.

După ani de așteptări, după ani de amânări, după tergiversările provenite dinspre Olanda, apoi dinspre Austria, avem un moment istoric. Avem o împlinire parțială a unui vis al românilor, a unuia din principalele obiective ale României în materie de politică externă. Intrarea în Spațiu Schengen!

Deocamdată… doar aerian și naval. Pentru intrarea cu granițele terestre, vom mai avea de așteptat. Să sperăm, că vom aștepta cât mai puțin.

De ce s-a opus și încă se opune atât de vehement Austria intrării României în Schengen, odată ce austriecii au afaceri de miliarde de euro în țara noastră? Ce interese se află în spate? Când vom deveni și membri în Schenghenul terestru? Sunt doar câteva din întrebările care necesită răspunsuri.

Invitați

  • Sorin Stoicescu – fost șef al Aviației Civile
  • Amedeo Neculcea – director general GP Intermodal
  • Alexandra Găvan – subcomisar – purtător de cuvânt Poliția de Frontieră – telefon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *