România, în Schengen aerian și maritim. Controalele rămân valabile la frontiera terestră

Border checkpoint Nădlac - Nagylak - Romanian side

La frontierele terestre rămân valabile controalele ca şi până acum. În punctele vamale, regulile nu se schimbă deocamdată așa că şi cozile în perioadele aglomerate vor fi tot acolo. Vama Nădlac este unul dintre cele mai solicitate puncte de trecere a graniţei, în special de sărbători, când, la intrarea în ţară, oamenii aşteaptă ore în şir pentru verificarea documentelor.

Includerea frontierelor terestre în spațiul de liberă circulație al Uniunii Europene este următoarea țintă pentru România. Deocamdată doar persoanele care circulă în zona Schengen pe cale aeriană sau maritimă se bucură de noile condiții de călătorie.

Românii care tranzitează frontierele cu autoturismul trebuie să se supună în continuare controlului făcut de Poliția de Frontieră, care verifică documentele. Asta înseamnă ore bune petrecute în vamă, iar printre cele mai solicitate rămân punctele de trecere a frontierei din vestul țării.

Vama Nădlac 2, situată pe autostradă, este principala poarta de legătură cu Ungaria, stat Schengen, și se aglomerează de fiecare dată când indicii de trafic sunt în creștere de sărbători când timpii de așteptare pot depăși două ore per autoturism.

Controlul documentelor, realizat atâta de Poliția Română, cât și de autoritățile maghiare durează minute un șir pentru un singur autoturism, astfel că un aflux mare de mașini determină uneori zeci de minute de așteptare pentru îndeplinirea formalităților, spre nemulțumirea șoferilor.

Sursa: tvrinfo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *