Circulație redeschisă pe Podul Grant. Ce lucrări urmează?

Foto: facebook.com/NicusorDan.ro

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat duminică, pe Podul Grant, că circulaţia rutieră pe sensul Crângaşi – Turda s-a deschis, se circulă pe cele două linii de tramvai, dar şi pe bretelele de acces care au fost extinse.

„Suntem pe Podul Grant, am promis că pe 31 martie dăm drumul la circulaţia pe acest sens, ne-am ţinut de cuvânt. Mulţumesc administraţiei străzilor şi constructorului. În plus, dăm drumul şi pe bretelele de acces, din punctul de vedere al traficului şi am dat drumul deja pe cele două linii de tramvai. Din punctul de vedere al traficului nu mai există restricţii”, a precizat Dan, într-o conferinţă de presă organizată pe Podul Grant.

El a adăugat că lucrarea a costat 50 de milioane de lei şi a menţionat că urmează să se efectueze lucrări la structura de rezistenţă a podului, fără a fi afectat traficul rutier.

„O lucrare care costă cu totul 50 de milioane de lei. Mai avem de făcut dedesubt, pe structura de rezistenţă, dar lucrări care nu afectează deloc traficul. Lucrările se vor termina în august, anul acesta, cu un an mai devreme decât era prevăzut în contract. Ăsta este avantajul de a lucra cu firme private, în loc de companii municipale care, chiar dacă vor, nu au expertiza şi experienţa de a face tipul ăsta de lucrări”, a afirmat Dan. 

Alte trei pasaje și poduri din București vor intra în reparații

Alte trei pasaje și poduri din București, situate în zone cheie, extrem de aglomerate, vor intra în reparații. Este vorba despre Pasajele Lujerului și Obor și de Podul Băneasa.

Reparația pasajelor Lujerului și Obor va costa 400 de milioane de lei, potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei. În ceea ce privește Podul Băneasa acolo va fi nevoie de 50 de milioane de lei. În toate cazurile lucrările vor începe în cursul anului 2024.

Abia anul viitor se va închide și Pasajul Unirii pentru lucrări la planșeu. A fost deja semnat  contractul pentru proiectare și reparații. Costurile vor fi suportate din bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *