Salate cu bacterii și pesticide, în supermarketuri / Recomandările specialiștilor

Specialiștii ne avertizează să fim atenți în privința salatei la pungă, deja spălată. Produsul, popular în supermarketuri poate fi un pericol. Specialiștii din Austria le recomandă cetățenilor să spele legumele și salata chiar dcă pe ambalaj scrie că acest lucru s-a întâmplat deja. Se elimină astfel riscul unor bacterii periculoase sau a pesticidelor. În urma unor teste din opt salate ambalate de la supermarket și magazine, trei produse nu erau de fapt potrivite pentru consum.

Între-o intervenție pentru B1 TV, Sorin Mierlea, președinte Infocons, a prezentat pentru B1 TV ce trebuie făcut pentru ca alimentele din supermarketuri să nu ne pună în pericol sănătatea:

„Unul dintre cele mai grave exemple este ce s-a întâmplat acum patru ani de zile în România când au murit 8 copii în Argeș și încă nu s-a lămurit dacă a fost de la brânză, portocale sau de la legume. Trebuie să înțelegem fiecare dintre noi că în calitatea noastră de consumatori ar trebui să fim mai responsabili, să citim eticheta produsului, să nu ne lăsăm induși de ideea că, gata, a fost spălată, nu o mai spălăm, să fim mai atenți cum tăiem și cum preparăm anumite salate, cuțitul cu care am tăiat carnea proaspătă dacă nu îl spălăm în apă fierbinte și tăiem direct roșia sau salata s-ar putea să ne trezim cu salmonela.

Tot felul de produse care nu sunt spălate sau preparate cum trebuie ne pot pune în pericol sănătatea. Astăzi când avem destul de multe produse la raft, este greu să mai alegem dintre ele. Autoritățile trebuie să fie mai responsabile. Aceste alerte pe care le vedem tot mai des, ca și produse neconforme care ne pot pune în pericol sănătatea, cred că fiecare dintre noi ar trebui să nu așteptăm ca autoritatea să le scoată de la raft ci și noi să fim mai atenți”.

detalii pe b1tv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *