Video. Pod prăbușit în SUA – Baltimore. Autorităţile spun că este vorba despre un „accident”

Foto: Reuters

Guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, a declarat marţi că ancheta preliminară privind prăbuşirea podului Key din Baltimore „indică un accident”, mai multe agenţii americane, inclusiv FBI, părând, de altfel, să excludă o ipoteză „teroristă” sau un act „intenţionat”, pe măsură ce ies la iveală detalii tehnice despre ce s-a petrecut cu nava înainte de a intra în plin într-unul dintre pilonii impresionantului pod care s-a prăbuşit apoi precum un joc de domino.

Ancheta preliminară indică un accident. Nu am văzut nicio dovadă credibilă a unui atac terorist”, a declarat marţi guvernatorul Wes Moore într-o conferinţă de presă. El a spus că autorităţile lucrează pentru a aduna detalii despre ceea ce s-a întâmplat.

Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) a instituit deja o „echipă de intervenţie” pentru a investiga prăbuşirea podului din Baltimore. Echipa este formată din experţi tehnici care pot rezolva „probleme complexe de siguranţă în transporturi” şi specialişti din cadrul agenţiei, repartizaţi prin rotaţie, pentru a răspunde cât mai repede posibil la locul accidentului.

La rândul său, FBI a afirmat că prăbuşirea podului nu este legată de terorism, conform informaţiilor pe care le are până în prezent. Biroul FBI din Baltimore a declarat că nu există „informaţii specifice şi credibile care să sugereze vreo legătură cu terorismul în acest moment” în ceea ce priveşte prăbuşirea podului.

Nu există „niciun indiciu” că ciocnirea cargobotului a fost un act intenţionat, a declarat marţi şi secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas. El a precizat, de asemenea, că Paza de Coastă a SUA, care este supervizată de Departamentul pentru Securitate Internă, se află la faţa locului „împreună cu partenerii şi este implicată activ în operaţiunile de căutare şi salvare”.

detalii pe news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *