Primarul Robert Negoiţă a depus o plângere penală împotriva primarului Capitalei, Nicuşor Dan

Sectorului 3, Robert Negoiţă, a mers, la Parchetul General pentru a depune o plângere penală împotriva primarului Capitalei, Nicuşor Dan, pe care îl acuză de abuz în serviciu.

”Astăzi (vineri – n.r.), şi o spun cu regret, nimeni nu are nevoie de scandal. Eu nu-mi doresc aşa ceva, eu îmi doresc colaborare. Astăzi, când discutăm, sunt deschis la orice discuţie, la orice colaborare în ideea de a rezolva impasul în care ne aflăm. Am aici o plângere penală împotriva primarului general şi împotriva persoanei fizice care se numeşte Nicuşor Dan, de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu. De ce? Pentru că avem proiecte ale Primăriei Sector 3 transmise de ani de zile către Primăria Generală, proiecte care n-au fost promovate niciodată”, a declarat Robert Negoiţă, la intrarea în sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit edilului, legea prevede că, în momentul în care ai un proiect, primăria e obligată ca, în termen de 30 de zile, să dea aviz pentru a intra în Consiliul General.

„Avizul poate fi favorabil sau negativ, dar el trebuie să existe. Mai mult decât atât – avem un document semnat de primarul general care interzice colegilor din primărie, departamentelor, direcţiilor să elaboreze acel document, ceea ce înseamnă că dacă nu emit acel document este abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave. Faptul că interzice colegilor să elaboreze acel document înseamnă instigare la abuz în serviciu, adică instigare la comiterea de infracţiuni”, a explicat Robert Negoiţă. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *