Vor fi reluate lucrările de modernizare pe Drumul Național 73

După o pauză de 4 ani se reia modernizarea Drumului Național 73, dintre Pitești și Brașov. Deocamdată, reîncep lucrările doar la lotul din județul Brașov. Segmentul din județul Argeș nu are încă un constructor desemnat, pentru că o firmă din Cluj- Napoca a contestat câștigătorul desemnat de CNAIR să execute lucrarea de reabilitare.

Epopeea modernizării Drumului Național 73, între Pitești și Brașov, cu o lungime de 103 km, a început în 2011, când contractul a fost atribuit unei asocieri de 4 companii.

Drumul național traversează câteva zone turistice importante și este folosit intens de camioane și tiruri.

Lucrările de execuție au început cu întârziere, abia în 2014. În anul 2019, constructorul nu ajunsese nici măcar la jumătate din stadiul fizic al lucrării.

În 2020, chiar constructorul a cerut rezilierea contractului, iar de atunci șantierul a înghețat. Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat o nouă licitaţie pentru alegerea altor constructori și a împărțit drumul în 2 loturi, pe județe, în Argeș și în Brașov.

Pentru tronsonul din Brașov s-a desemnat constructorul. Luni, Direcția de Drumuri a dat ordinul de începere a lucrărilor. Contractul are o valoare de peste 213 milioane de lei, iar termenul de execuție este de 18 luni.

În schimb, lotul din Argeș, Pitești-Fundata, de 38 de km, mai are de așteptat. O firmă din Cluj a constestat pentru a treia oară atribuirea contractului de modernizare către o firmă din Bulgaria.

Zona de nord a județului Argeș are multe atracții, precum Cheile Dâmbovicioarei, Peștera Dâmbovicioara, Masivul Piatra Craiului. Starea drumului îi face însă pe mulți turiști să evite zona.

Sursa: tvrinfo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *