Video. Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani, în drum spre Curtici

Noul tren la trecerea prin Békéscsaba

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a publicat sâmbătă un video cu noul tren Alstom în drum spre România.

”Primul tren electric achiziționat de România după 20 ani de la momentul achiziționării ultimelor trenuri (Săgețile Albastre) a trecut testele și inspecția finală de fabrică și se află în drum spre România, urmând a ajunge la Curtici în seara aceasta pentru efectuarea procedurilor de intrare în țară și pe 5 decembrie la București. După efectuarea testelor statice și dinamice (care vor avea loc la Făurei), trenul electric va intra în circulație, cu călători, pe linia feroviară CFR București-Constanța. Acest prim tren electric este parte din contractul de achiziție a 37 de rame electrice interregionale de lung parcurs și mentenanța acestora pentru 15 ani, cu posibilitate de extindere la 30 de ani. Investiția se realizează prin intermediul Autorității pentru Reformă Feroviară, autoritatea din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, responsabilă cu organizarea serviciilor de transport feroviar de călători și achiziția de material rulant”, a scris oficialul pe pagina sa de Facebook.

Cele 37 de rame electrice inter-regionale (RE-IR1) sunt produse de Alstom Ferroviaria SpA la fabrica de la Katowice (Polonia) şi vor conecta Capitala cu principalele centre urbane ale ţării. De asemenea, vor facilita şi conexiunile inter-regionale, contribuind la asigurarea mobilităţii, scăderea timpilor de călătorie şi îmbunătăţirea nivelului general al serviciilor publice prestate pentru transportul public pe calea ferată.

Rutele deservite de ramele electrice de lung parcurs sunt: Bucureşti Nord – Constanţa, Bucureşti Nord – Braşov – Arad – Timişoara, Bucureşti Nord – Braşov – Cluj, Bucureşti Nord – Braşov – Deda – Cluj, Bucureşti Nord – Braşov, Bucureşti Nord – Iaşi, Bucureşti Nord – Suceava, Bucureşti Nord – Galaţi, Bucureşti-Nord – Craiova – Târgu Jiu – Petroşani – Simeria, Bucureşti Nord – Craiova – Timişoara – Arad, Cluj – Timişoara, Cluj – Suceava – Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *