Colecţie-unicat de 100 de cărţi poştale, cu chipurile eroilor din rezistenţa anticomunistă, lansată de Poşta Română

O colecţie unicat de 100 de cărţi poştale, toate purtând chipurile eroilor din rezistenţa anticomunistă, a fost lansată de Poşta Română, în cadrul campaniei „Demnitate şi curaj”, în foaierul Sălii Mici a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Capitală.

Colecţia de cărţi poştale este dublată şi de o colecţie de 100 de NFT-uri cu aceeaşi temă.

Atât cărțile poștale, cât și NFT-urile, sunt parte a campaniei „Demnitate și curaj” inițiată de Poșta Română, în parteneriat cu Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), Editura Humanitas, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică ICI-București, și cu sprijinul Teatrului Național București.

Campania „Demnitate şi Curaj” îi cinsteşte pe românii care au îndrăznit să sfideze regimul comunist şi să lupte pentru drepturile lor, indiferent de consecinţe, marcând totodată şi Anul Centenar Monica Lovinescu, au precizat organizatorii.

Cărțile poștale cu cele 8 personalități binecunoscute publicului (Monica Lovinescu, Ecaterina Bălăcioiu, Virgil Ierunca, Dinu Pillat, Adriana Georgescu, Annie Bentoiu, Elisabeta Rizea, Anița Nandriș-Cudla) vor putea fi cumpărate din oficiile poștale, cât de curând, și alcătuiesc colecția de cărți poștale, “Chipuri ale rezistenței”. Restul cărților poștale din colecția “Eroi anonimi” vor fi puse în circulație gratuit, în toată țara, în cadrul sesiunilor naționale de informare și conștientizare a valorilor românești derulate prin campania națională “Demnitate și curaj”.

 Povești noi ale disidenților necunoscuți pot fi urmărite pe landing page-ul campaniei ”Demnitate și curaj”, care poate fi accesat aici: https://www.posta-romana.ro/demnitate-si-curaj/,  precum și pe codul QR aflat pe spatele fiecărei cărți poștale. Știri și informații vor fi postate pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/profile.php?id=61553487186645,  precum și pe canalele de social media ale Companiei Naționale “Poșta Română”. NFT-urile pot fi cumpărate de pe platforma ICI: https://nft.ici.ro/,  începând cu data de 20 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *