Încă 16 cetăţeni români, evacuaţi din Fâşia Gaza, au fost transportaţi în România, la bordul unei curse Tarom

Foto: facebook.com/tarom.ro

Conducerea Ministerului Afacerilor Externe informează că încă 16 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuaţi din Fâşia Gaza, au fost transportaţi în România, vineri, la bordul unei curse operate de Compania Naţională TAROM

Încă 16 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuaţi din Fâşia Gaza, au fost transportaţi în România, vineri, la bordul unei curse operate de Compania Naţională TAROM, anunță MAE.

În cursul zilei de marţi, 17 cetăţeni români şi membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluaţi ulterior de reprezentanţii Ambasadei României în această ţară. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoţit apoi până la Cairo, de unde 16 persoane au fost îmbarcate spre România, iar o persoană a rămas în Egipt.

MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni români şi membri de familie aflaţi în Fâşia Gaza, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate.

Până în prezent, 237 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuaţi din Fâşia Gaza, au fost transportaţi în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *