Unitățile medicale au fost lăsate fără bani. Managerul Spitalului „Bagdasar Arseni” spune că mai pot funcționa în aceste condiții doar 10 zile

Situația din Sănătate este critică. De exemplu, Spitalul „Bagdasar Arseni” este deja în blocaj din cauza faptului că nu sunt bani pentru unitățile medicale, iar la Institutul „Marius Nasta” bugetul pentru luna decembrie este de doar 300 de lei.

Întrebat despre cum ar trebui să se descurce spitalele cu acești bani, fostul premier Nicolae Ciucă, președintele PNL, a spus că e nevoie de finanțare și că deciziile sunt la Ministerul Sănătății, condus de Alexandru Rafila (PSD).

Conducerea Spitalului de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Capitală a trimis o adresă către Casa de Asigurări de Sănătate a municipiului Bucureşti, către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii în legătură cu valoarea de contract pentru luna noiembrie.

ADVERTISING

„Situația e una, să spunem, cel puțin dificilă pentru că fondurile primite de la CNAS sunt mult, mult inferioare valorii de contract pe care-l avem încheiat cu această instituție, undeva la o treime mai exact. Am primit, la începutul acestei luni, dintr-un necesar de peste 10 milioane lei ca valoare de contract lunar, undeva la 2,8 milioane. Cu cei 500.000 pe care-i mai aveam în fondul nostru de rezervă, am reușit să alocăm sumele necesare pentru achiziția de medicamente, materiale sanitare urgente”, a declarat Andi Nodiț, managerul Spitalului „Bagdasar-Arseni”, în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai și Luiza Cergan pe B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *