Nicuşor Dan: Lucrările pentru modernizarea liniilor de tramvai vor începe în primăvară

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că lucrările pentru modernizarea liniilor de tramvai vor începe în primăvară şi că a semnat 11 contracte pe care le-a atribuit în urma licitaţiei, iar pentru opt dintre acestea a dat deja ordin de începere a proiectării.

„Lucrările pentru modernizarea liniilor de tramvai vor începe în primăvară. Am semnat 11 contracte pe care le-am atribuit în urma licitaţiei, iar pentru 8 dintre acestea am dat deja ordin de începere a proiectării. Liniile care vor fi modernizate sunt pe artere precum str. Barbu Văcărescu, str. Lizeanu, bd. Lacul Tei, bd. Dimitrie Pompeiu, şos. Petricani, Calea Griviţei, bd. Dinicu Golescu, Bd. Mărăşeşti, bd. Chişinău, bd. Basarabia, bd. Expoziţiei, bd. Gării Obor, bd. Ferdinand, şos. Pantelimon sau bd. Timişoara”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

El a mai spus că investiţiile în infrastructura de tramvai sunt extrem de necesare pentru că din cei 150 de km de reţea pe care o are Bucureştiul doar 90 au fost modernizaţi şi aceia în urmă cu peste 20 de ani.

„În plus, Bucureştiul are nevoie de înca 250 de tramvaie noi, moderne, pe care le vom achiziţiona cu bani europeni. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple e nevoie să reparăm infrastructura pentru că este o condiţie pe care orice finanţator o pune”, a mai precizat primarul Capitalei.

Edilul a mai afirmat că, în acelaşi timp, sunt în derulare patru studii de fezabilitate pentru extinderea liniilor de tramvai în zone precum Piaţa Unirii, partea de sud-est a inelului median, prelungirea traseului de tramvai de la Aeroportul Băneasa până la centrul comercial Băneasa şi unul pentru prelungirea tramvaiului pe şos. Bucureşti – Târgovişte, până la centrul comercial Colosseum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *