România a coborât pe locul 48 în clasamentul FIFA

Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Naţionala României a coborât un loc faţă de luna trecută, de la 47 pe 48, în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) publicat joi.

Tricolorii au regresat în ciuda faptului că nu au pierdut în partidele jucate luna aceasta în preliminariile EURO 2024, remizând cu Belarus în deplasare (0-0) şi învingând Andorra (4-0) la Bucureşti.

România a început anul pe 52, iar în aprilie a urcat pe locul 46, după care a oscilat între 47 (iunie, septembrie) şi 48 (iulie, octombrie).

În primele cinci locuri ale ierarhie nu s-a înregistrat în ultima lună nicio schimbare, campioana mondială Argentina menţinându-se pe primul loc, urmată de vicecampioana mondială Franţa, de Brazilia, Anglia şi Belgia.

Portugalia, care are un palmares impecabil în preliminarii, a reuşit un salt de două locuri şi a urcat pe 6, în timp ce Spania a ajuns pe 8 (+2).

Adversarele României din preliminariile EURO 2024 ocupă următoarele poziţii: Elveţia se menţine pe locul 14, Israelul, deşi nu a jucat, a urcat un loc, şi se află pe 71, Belarus a reuşit un salt de cinci poziţii şi e pe 100, Kosovo a urcat şase locuri şi este pe 105, iar Andorra a coborât şase locuri şi se găseşte pe 159.

Următorul clasament va fi publicat pe 30 noiembrie, după încheierea preliminariilor EURO 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *