Razie pe șoselele Capitalei. Vizaţi au fost şoferii care au mers cu viteză, băuţi sau drogaţi

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au aplicat, în urma controalelor desfăşurate în Capitală în ultimele două nopţi, amenzi de 121.000 de lei, constatând 7 infracţiuni la regimul rutier, relatează News.ro. De asemenea, au reţinut 32 de permise de conducere, 11 fiind pentru depăşirea vitezei legale.

„În serile de 20/21 şi 21/22 Octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat activităţi de control pe arterele rutiere de intrare/ieşire din Bucureşti în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză şi de conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 210 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 121.000 de lei şi au constatat 7 infracţiuni la regimul rutier, după cum urmează: 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului; 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive; 2 pentru conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat”, anunţă duminică Poliţia Capitalei.

De asemenea, au fost reţinute 32 de permise de conducere: 7 pentru infracţiunile la regimul circulaţiei pe drumurile publice; 1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie); 11 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului; 2 pentru adoptarea unui comportament agresiv în trafic; 11 pentru depăşirea vitezei legale.

Totodată, au fost reţinute 10 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.

Poliţiştii prezintă exemplul unui tânăr în vârstă de 18 ani depistat pe o stradă din Sectorul 1 în timp ce conducea un autovehicul circulând cu viteza de 114km/h, pe un sector de drum cu limita maximă admisă de 50km/h.

El a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *