Alexandru Rafila: Respingem testarea antidrog în masă a elevilor. Testarea trebuie făcută cu acceptul şi la solicitarea părintelui

Foto: gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, respinge testarea antidrog în masă a elevilor şi a precizat că aceasta trebuie făcută cu acceptul şi la solicitarea părintelui. El a declarat că problema consumului de droguri nu se rezolvă prin testare, ci prin educaţie şi prin combaterea traficului de droguri.

“Noi am făcut un grup tehnic cu specialişti la Ministerul Sănătăţii. Am primit de curând concluziile acestui grup tehnic de specialişti şi opinia lor este ca testarea să se facă într-un centru specializat. Rămâne de văzut cum o punem în aplicare. Important este un lucru şi cred că trebuie să fim foarte clari: respingem total screeningul elevilor, adică testarea în masă a elevilor. Testarea trebuie făcută cu acceptul şi la solicitarea părintelui, cu acceptul elevului, trebuie să existe consiliere psihologică înainte de testare şi după testare, dacă ea cumva este pozitivă. De asemenea, o să descriem şi parcursul din punct de vedere medical al unui copil, al unui adolescent care a consumat droguri, pentru că el poate avea nevoie fie de o asistenţă medicală de urgenţă, dacă este într-o fază acută a intoxicaţiei, fie de o activitate medicală împotriva adicţiei de care depinde”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Rafila crede că un copil care ar fi consumat droguri trebuie să fie depistat întâi de părinţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *