Sindicatele CFR, negocieri cu premierul Marcel Ciolacu

Dacă nu se va găsi o soluţie, angajaţii de la CFR pot intra chiar şi în grevă generală, avertizează liderul de sindicat din domeniu, Florea Dobrescu.

Sindicatele de la CFR au programate negocieri, la această oră, cu premierul Marcel Ciolacu, după ce săptămâna trecută au făcut grevă de avertisment. Sindicaliştii îi solicită şefului executivului să aprobe cât mai repede bugetele de venituri şi cheltuieli ale companiilor feroviare.

Dacă astăzi nu se va găsi o soluţie, angajaţii de la CFR pot intra chiar şi în grevă generală, avertizează reprezentantul unuia dintre sindicatele din domeniu, Florea Dobrescu.

Florea Dobrescu: Nu avem speranţe de la finanţe până nu clarificăm problema cu premierul, pentru că ne-a respins bugetele în două rânduri. CFR SA a trimis două proiecte de buget şi amândouă fost respinse de Ministerul Finanţelor şi chiar a făcut precizarea că nu ne va aproba bugetele, în condiţiile în care nu prezentăm cu un program de restructurare şi reorganizare a companiei, adică a concedierilor. Noi avem mii de ore suplimentare, pe cine să mai concediem, că nu avem pe cine, nouă ne mai trebuie angajaţi şi în condiţiile date am preferat să discutăm cu prim-ministrul ca să clarificăm această problemă.

detalii pe romania-actualitati.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *