Alexandru Nazare: 6 miliarde de euro pe an numai costul dobânzilor – este cea mai mare sumă plătită de România vreodată, după Revoluție

Fostul ministru al Finanțelor, senatorul Alexandru Nazare trage un semnal de alarmă privind bugetul anului în curs. Alexandru Nazare a precizat că, „în momentul de față este că există un gol bugetar foarte mare, creat esențialmente prin greșeli de construcție ale celor două bugete din anii 2022 şi 2023, gol care trebuie acoperit”.

Într-un interviu acordat financialintelligence.ro, fostul ministru al Finanțelor a vorbit despre rolul PNL în negocierea pachetului fiscal. „Noi, liberalii, am susținut și în discuțiile interne din partid că nu vrem să avem o perturbare a economiei prin aplicarea acestor măsuri, că scopul de a intra într-o negociere cu Comisia Europeană este de a găsi o variantă care să nu afecteze major industrii care vor face obiectul măsurilor. Ştiu cert că presiunea PNL constantă de-a lungul întregii negocieri a fost pentru menţinerea cotei unice, a cotei de tva, a nivelului impozitului pe profit si pe dividende. Acestea au fost linii roşii impuse de PNL. Dacă acestea rămân neschimbate este în mod clar meritul PNL”, a punctat Alexandru Nazare.

Senatorul PNL a vorbit și despre costul dobânzilor, „vorbim de 6 miliarde de euro pe an numai costul dobânzilor – este cea mai mare sumă plătită de România vreodată după Revoluție”.

interviul integral pe financialintelligence.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *