Video. Federaţia Română de Fotbal a lansat campania „Modele de Femeie 2023”

Foto: frf.ro

Federaţia Română de Fotbal a lansat campania „Modele de femeie 2023”, un proiect care are ca scop principal normalizarea prezenţei femeilor în fotbal şi încurajarea acestora să-şi urmeze pasiunea şi să-şi atingă potenţialul, atât în acest domeniu, dar şi în oricare altă sferă a vieţii.

În cadrul evenimentului de lansare desfăşurat la Casa Fotbalului, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că prin intermediul acestei campanii echipa naţională feminină se angajează să fie un model pentru tinerele femei din România şi din întreaga lume.

„Această campanie ‘Modele de femeie’ nu înseamnă doar o campanie pentru fotbalul feminin. Asta pentru că dacă vom avea capacitatea să reuşim în fotbal, atunci vom putea recunoaşte că într-adevăr societatea românească şi-a schimbat cu totul abordarea şi perspectivele în ceea ce înseamnă stereotipurile şi la prejudecăţile pe care le întâlnim azi referitor la fotbalul feminin. În momentul de faţă, fotbalul feminin cunoaşte la nivel global cea mai importantă creştere, una exponenţială, aşa cum nu întâlnim nici măcar în fotbalul masculin”, a afirmat oficialul.

„În trecut, fotbalul feminin a fost marginalizat din punct de vedere social şi cultural. În anii ’90 fetele aveau nevoie de foarte mult curaj pentru a intra pe terenul băieţilor. Fotbalul feminin a suferit din cauza lipsei de vizibilitate, asta înseamnă şi că fetele aveau dreptul să joace pe cele mai proaste terenuri. De aceea când ne uităm la jucătoarele din echipa noastră naţională trebuie să le admirăm curajul şi determinarea, lucruri extrem de importante. Probabil că acum 9 ani am fi putut să umplem această sală cu cele 330 de jucătoare care jucau la vremea respectivă fotbal în România. Acesta era numărul atunci… dar astăzi, astăzi sunt peste 66.000 de fete care joacă fotbal în România. Cu siguranţă avem foarte multe de făcut pentru a putea să avem acelaşi număr de fete ca şi cel al băieţilor”, a adăugat Burleanu.

FRF îşi propune ca în maximum 7 ani echipa naţională feminină să dispute un meci cu casa închisă pe Arena Naţională, iar România să găzduiască o finală a Ligii Campionilor la fotbal feminin.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *