Avertisment MAE-Drumuri din Bulgaria și vămi de la frontiera cu România, blocate de protestele fermierilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că asociaţiile producătorilor de cereale şi fermierilor din Bulgaria vor organiza proteste la nivel naţional, prin blocarea circulaţiei rutiere inclusiv cu utilaje agricole.

Conform MAE, asociaţiile producătorilor de cereale şi fermierilor organizează proteste la nivel național, iar circulaţia va fi blocată și cu utilaje agricole pe drumurile naţionale sau europene, inclusiv în zona punctelor de frontieră Ruse (PCTF Giurgiu), Vidin (PCTF Calafat), Kardam (PCTF Negru Vodă), Durankulak (PCTF Vama Veche) şi Silistra ferry (PCTF Ostrov).
În perioada desfăşurării protestelor, este posibil ca, pentru durate de aproximativ 1-2 ore, unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere, la fel şi circulaţia prin punctele de frontieră menţionate şi în zonele adiacente acestora. În această perioadă, este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de automarfare, avertizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români să urmărească situaţia din zonele respective, iar șoferii să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului.

De asemenea, turiştilor români li se recomandă să se asigure că au suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi că menţin în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare. Firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri li se recomandă să ia măsuri pentru organizarea traseului prin luarea în considerare a posibilităţii înregistrării unor timpi măriţi de aşteptare la trecerea frontierei bulgare şi prin asigurarea resurselor necesare de apă şi alimente persoanelor transportate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *