Emilia Șercan, noi acuzații grave în dosarul Kompromat: „Înțeleg prin pasivitatea procurorului general că protejează infractorii și girează hărțuirea și intimidarea victimei”

Emilia Șercan lansează noi acuzații grave la adresa procurorilor în dosarul Kompromat. Jurnalista de investigații a precizat la, B1 TV, că nu a putut participa la audierea lui Cristian Rizea, prin avocat sau prin intermediul unor întrebări transmise procuroului, așa cum prevede Legea. Aceasta acuză Justiția că îl protejează pe Cristian Rizea, aflat acum la penitenciarul Rahova.

„Este o situație absolut halucinantă. Eu deja i-am făcut cunoscut Procurorului General al României, Alex Florența, situația revoltătoare care se întâmplă în dosarele în care ar trebui să fie anchetat acest kompromat și domnul Florența nu mișcă niciun deget.
Înțeleg prin lucrul ăsta, prin pasivitatea domniei sale că protejează infractorii și practic girează hărțuirea și intimidarea victimei în cazul ăsta de către justiție. Am cerut audierea lui Cristian Rizea în dosarul de kompromat pentru că el a publicat informații și probe scurse dintr-un dosar penal al Poliției Române. Procuroarea mi-a acceptat lucrul acesta, dar nu mi-a dat dreptul să particip prin avocat sau să îi transmit întrebări procuroarei pentru a le adresa lui Cristian Rizea. S-a dus un polițist de două ori la Rahova să îl audieze pe Cristian Rizea. Într-un final săptămâna trecută, luni, Cristian Rizea a fost adus la Parchetul Curții de Apel București pentru a fi audiat.

Lui i s-a dreptul când a fost la Rahova să nu dea declarații pentru că avocatul său nu a fost prezent, dar mie nu mi s-a dat dreptul de a fi înștiințată, așa cum prevede legea, Codul de procedură penală. să pot să particip prin avocat sau prin întrebări transmise procurorului, să pot participa la această audiere. Pentru mine legea nu a putu să fie aplicată. Legea nu a fost respectată de către un procuror, omul legii, dar în cazul domnului Rizea s-a respectat legea. Este absolut revoltător ce se întâmplă, mâine mă voi duce din nou la Parchet pentru că o să recurg la toate mijloacele legale pe care le am”.

detalii pe b1tv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *