O fată de 14 ani, bătută, jefuită și sechestrată de alte două adolescente, în București

Două adolescente de 15 şi 16 ani au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, ele fiind acuzate că au bătut crunt o fată de 14 ani în apropierea unui bloc din Sectorul 3 al Capitalei, i-au furat banii şi i-au smuls genele false, după care au sechestrat-o într-o locuinţă, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, procurorii au formulat în instanţă propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de minora I.R.M.A, în vârstă de 16 ani, şi minora C.A.A.I., în vârstă de 15 ani, acuzate de ameninţare, tâlhărie şi lipsirea de libertate în mod ilegal.

Un magistrat de la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti a admis pe 8 septembrie cererea procurorilor şi a dispus arestarea celor două adolescente pe o perioadă de 30 de zile.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că la data de 04.09.2023, în jurul orei 16,00, inculpata C.A.A.I. s-a deplasat într-un parc situat în mun. Bucureşti, sectorul 3, împreună cu inculpata I.R.M.A. şi cu alte două persoane minore, cu vârsta sub 14 ani, unde au abordat-o şi au determinat-o pe persoana vătămată P.A.M., în vârstă de 14 ani, să se deplaseze cu aceştia în lateralul unui bloc situat pe raza sectorului 3 din municipiul Bucureşti, unde cele două inculpate şi ceilalţi doi minori care se aflau cu acestea au agresat-o fizic pe victimă, în sensul că au tras-o de păr şi au lovit-o cu palmele, pumnii şi picioarele în zona corpului şi a capului, context în care, profitând de starea de temere în care se afla aceasta, inculpata C.A.A.I i-a smuls victimei genele artificiale tip bandă de la ochi, iar inculpata I.R.M.A., împreună cu ceilalţi doi minori care nu răspund penal au deposedat-o pe victimă de un creion de buze şi de o sumă de bani, bunuri care se aflau în geanta acesteia, iar inculpata I.R.M.A. i-a smuls din mână victimei telefonul marca iPhone 11, în scopul însuşirii pe nedrept. De asemenea, la data de 04.09.2023, în jurul orei 17,45, cele două inculpate, însoţite de cei doi minori cu vârsta sub 14 ani, au constrâns-o pe persoana vătămată P.A.M. să se deplaseze alături de aceştia către la o altă adresă situată pe raza sectorului 3 din municipiul Bucureşti, lipsind-o astfel de libertate pe victima minoră până în jurul orei 18,45”, spun procurorii.

Cu această ocazie, procurorii atrag atenţia asupra fenomenului de „bullying”, care a luat amploare, „precum şi asupra acţiunilor grave ale minorilor care capătă valenţă penală şi care presupun şi impun luarea unor măsuri corespunzătoare din partea organelor judiciare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *