22 de ani de la atacurile din 11 septembrie 2001

Americanii privesc în urmă la oroarea şi moştenirea lăsată de atacurile de la 11 septembrie 2001, adunându-se luni la memoriale, la unităţi de pompieri, la primării şi în alte locuri pentru a comemora 22 de ani de la cel mai sângeros atac terorist de pe teritoriul SUA, relatează Associated Press.

Atacurile cu avioane deturnate au făcut aproape 3.000 de victime şi au remodelat politica externă americană şi temerile interne.

Comemorările au loc pretutindeni, începând de la locurile atacurilor – la World Trade Center din New York, Pentagon şi Shanksville, în Pennsylvania – până în Alaska şi nu numai.

Preşedintele Joe Biden este aşteptat la o ceremonie la o bază militară din Anchorage. Aflat în drum spre Washington, după o deplasare în India şi Vietnam, vizita preşedintelui aminteşte că impactul atacurilor de la 11 septembrie 2001 a fost resimţit în fiecare colţ al naţiunii, oricât de îndepărtat ar fi. Joe Biden, un democrat, va fi primul preşedinte care va comemora 11 septembrie în Alaska sau oriunde în vestul SUA. El şi predecesorii săi au mers până acum la unul sau altul dintre locurile atacurilor, în majoritatea anilor, deşi republicanul George W. Bush şi democratul Barack Obama au marcat fiecare aniversarea şi pe peluza Casei Albe. Într-un an, Obama a comemorat evenimentul făcând o vizită militarilor de la Fort Meade, în Maryland.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *