MApN: Vor fi măsuri suplimentare pentru întărirea capacităţilor de monitorizare şi securizare a spaţiului aerian la frontiere

Foto: facebook.com/mapn.ro

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat după vizita ministrului Angel Tîlvăr în localităţile Ceatalchioi şi Chilia Veche, aflate în proximitatea atacurilor Federaţiei Ruse asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei, că vor fi luate măsuri suplimentare pentru întărirea capacităţilor de monitorizare şi de securizare a spaţiului aerian la frontierele României.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, ministrul a discutat cu cetăţenii şi autorităţile acestor localităţi despre problemele cu care aceştia se confruntă.

„Echipa condusă de ministrul Apărării Naţionale, din care au făcut parte şeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general-locotenent Viorel Pană, s-a informat cu privire la situaţia concretă din zonele vizitate şi a informat autorităţile locale (…) că vor fi luate măsuri suplimentare pentru întărirea capacităţilor de monitorizare şi de securizare a spaţiului aerian la frontierele României”, precizează sursa citată.

De asemenea, MApN menţionează că echipa ministerului s-a deplasat şi în proximitatea satului Plauru unde specialiştii au descoperit, în cursul serii de 5 septembrie, „elemente care pot fi asimilate unor resturi de dronă”.

„Specialiştii trimişi de MApN la faţa locului au ridicat probele care vor fi supuse unor expertize tehnice, care să permită stabilirea provenienţei şi caracteristicilor acestora. Concluziile formulate de specialiştii MApN, în urma finalizării investigaţiilor, vor fi comunicate public cu maximă celeritate”, se mai arată în comunicat.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *