Alina Rotaru-Kottmann, bronz la proba de săritură în lungime la CM de Atletism. Prima medalie după 14 ani pentru România

Foto: Shaun Botterill/Getty Images)

Sportiva română Alina Rotaru-Kottmann a cucerit medalia de bronz în proba de săritură în lungime la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta, cu 6,88 metri în finala desfăşurată duminică, scrie Agerpres.

Aceasta este cea mai mare performanţă din cariera sportivei legitimate la CSA Steaua. Doar Anișoara Cușmir, în 1983, mai urcase pe podium la Campionatele Mondiale în această probă.

Medalia de aur a fost câştigată de sârboaica Ivana Vuleta, cu 7,14 metri, cea mai bună performanţă mondială a anului, în timp ce argintul a revenit americancei Tara Davis-Woodhall, cu 6,91 m.

Alina Rotaru-Kottmann a realizat deja baremul la lungime pentru JO de la Paris de anul viitor, la concursul Inneringer Weitsprung Meeting, de luna aceasta.

Tot duminică, Andrea Miklos s-a calificat în semifinalele probei de 400 m cu al 19-lea timp din serii, 51 sec 24/100. Semifinalele vor avea loc luni seara.

România participă cu 16 sportivi, nouă la feminin şi şapte la masculin, la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta (19-29 august), competiţie pentru care Federaţia Română de Atletism a stabilit ca obiectiv calificarea în trei finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *