Șeful salvamarilor din Constanța și Mamaia, despre replicile turiștilor când sunt rugați să iasă din apă: Îmi plătești tu concediul?. Știi cât m-a costat să vin să fac baie?

După ziua tragică de 14 august, în care au murit înecați șase oameni pe litoralul românesc, opinia publică dezbate intens situația de la malul mării și există voci care le reproșează turiștilor că nu respectă recomandările salvamarilor.

Coordonatorul salvamarilor din Constanța și Mamaia, Gabriel Culea, a vorbit pentru G4Media.ro despre atitudinea turiștilor în relația cu salvamarii și susține că în zona sa nu au existat până acum cazuri de salvamari agresați fizic.

„Li s-a răspuns urât, necuviincios. Dar în momentul în care au depășit limita colegii noștri au sunat la 112, au venit Poliția și Jandarmeria și le-au dat amenzi”, a declarat Gabriel Culea.

El a explicat că, spre deosebire de alți ani, de această dată au existat simultan mai mulți factori care făcut în ultimă instanță necesare mai multe intervenții ale polițiștilor și jandarmilor. Fiind weekend prelungit, numărul turiștilor de pe litoral a fost mai mare, iar vremea din această perioadă a fost una nefavorabilă, cu vânt puternic, curenți și interzicerea scăldatului.

„În alte situații când a fost steagul roșu arborat nu a fost o masă de oameni atât de mare. Erau unul doi care încercau să intre înainte. Apoi mai încercau 1-2 și tot așa. Acum intrau cu zecile, sutele deodată. Se vedeau unii pe alții și intrau: Dacă ăia intră în apă e ok, intrăm și noi. Dar noi nu intrăm nici verbal, nici fizic în altercație cu ei. Noi încercăm să-i ajutăm”, a mai spus Gabriel Culea.

detalii pe b1tv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *