Pasajul Olteniței din Capitală se va deschide sâmbătă, 27 mai, a anunțat ministrul Transporturilor

Foto: facebook.com/grindeanusorin

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că pasajul Olteniţei va fi deschis circulaţiei, de sâmbătă şi a precizat că acest pasaj va fluidiza circulaţia şi va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureştiului.

Pasajul Olteniței va fi deschis circulației începând de sâmbătă, 27 mai!, a scris Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

„Este un moment mult așteptat de toți cei care locuiesc în zonă, dar și de cei care tranzitează Centura Capitalei.

Acest pasaj va fluidiza circulația și va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureștiului”, a mai scris ministrul Transporturilor.

„Odată cu darea în trafic a pasajului Olteniței – Popești-Leordeni, se vor da în trafic și 3,6 km din Centura București lărgită la 4 benzi + 1,6 km modernizați din DN4. Mai mult, continuăm dezvoltarea infrastructurii rutiere și îmbunătățirea conectivității cu o gândire integrată a lucrărilor de la Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni, prin demararea unui proiect de lărgire a DN4 la 4 benzi, în colaborare cu Consiliul Județean Ilfov, prin domnul președinte Hubert Thuma și cu Primăria orașului Popești-Leordeni, prin domnul primar Petre Iacob și domnul viceprimar George Adrian Ștefănescu”, a anunțat și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, potrivit stiri.tvr.ro.

Este vorba de proiectul pentru modernizarea DN4 (șoseaua Olteniție) la 4 benzi, pe sectorul de drum ce traversează orașul Popești-Leordeni, cuprins între #Danubiana și intrarea în #București, pentru care a fost semnat Acordul de Parteneriat zilele trecute între #CNAIR și Primăria orașului Popești-Leordeni.

Sunt prevăzute următoarele:

– lărgirea la 2 benzi pe sens

– intersecție semaforizată DN4 x Strada Drumul Fermei

– intersecție semaforizată DN4 x Strada Maica Tereza

– sens giratoriu dublu în zona Pieței Sfânta Maria nr. 1

– amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi

– canalizare pluvială

– rețele de utilități subterane

Valoarea proiectului este de aproximativ 100 milioane lei, finanțare asigurată de Ministerul Transporturilor prin fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *