Greva profesorilor continuă şi astăzi pentru a treia zi

Greva profesorilor continuă şi astăzi pentru a treia zi, în timp ce premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi câţiva miniştri au fost invitaţi după-amiază la o întâlnire a liderilor sindicali din învăţământ.

Greva profesorilor continuă şi astăzi pentru a treia zi, în timp ce premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi câţiva miniştri au fost invitaţi după-amiază la o întâlnire a liderilor sindicali din învăţământ. Sindicaliştii ar dori noi negocieri după cele eşuate de ieri, dar avertizează că nu vor opri protestul până nu vor obţine creşterea rapidă a salariilor. Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hănescu.

Simion Hăncescu: ”Noi am solicitat încă o dată, ca să fie limpede, ceea ce am cerut şi rândul trecut: un act normativ prin care să se acorde o mărire salarială până la intrarea legii salarizării în vigoare. Rămâne de văzut dacă guvernul va accepta.”

De celaltă parte, purtătorul de cuvânt al executivului, Dan Cărbunaru, spune că guvernul pregăteşte un act normativ care ar putea rezolva parţial revendicările din educaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *