Șoferii care circulă nejustificat cu mașina pe banda de urgență a autostrăzilor vor rămâne în continuare fără carnete de conducere, dar vor avea drept de circulație pentru 15 zile

Conform unei noi reglementări, două noi categorii de șoferi contravenienți vor rămâne în continuare fără carnete de conducere, dar vor avea drept de circulație pentru 15 zile, perioadă în care pot contesta măsura luată de polițiștii rutieri.

În primul rănd este vorba de șoferii care produc un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale după ce „nu au respectat regulile privind prioritatea de trecere sau depășirea”. Apoi, modificarea legislativă mai face referire și la șoferii care circulă nejustificat cu mașina pe banda de urgență a autostrăzilor.

Șoferii aflați în ambele situații vor rămâne fără carnet, dar vor putea circula 15 zile conform dovezii eliberate de polițistul care a constatat contravenția. În acest interval, măsura aplicată poate fi contestată în instanță, iar în cazul în care justificările și eventualele probe sunt relevante, aceasta poate fi anulată.

detalii pe adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *