Nicuşor Dan, despre situaţia din cartierul Greenfield: Eu susţin menţinerea pe o perioadă de 2 sau 3 ani a drumului existent

Primarul general, Nicușor Dan, solicită o întâlnire cu conducerea Romsilva pentru deschiderea temporară a drumului forestier din Pădurea Băneasa, pentru accesul în cartierul Greenfield, scrie Hotnews.ro.

Primarul general a avut marți o discuție cu reprezentanții locuitorilor din Greenfield și cu cei ai Direcției Silvice Ilfov (structura regională a Romsilva care cuprinde și pădurile din București) pe subiectul accesului în cartier, iar Direcția Silvică nu este de acord cu deschiderea drumului.

”Eu susțin în continuare menținerea pe o perioadă determinată (2 sau 3 ani) a drumului existent, fără asfaltări sau extinderi, timp în care dezvoltatorul să realizeze cele trei ieșiri promise din cartier înspre centură și DN1. Direcția Silvică Ilfov nu susține soluția drumului provizoriu, insistând pe scoaterea definitivă a drumului din domeniul forestier. Voi solicita o întâlnire cu conducerea centrală a Romsilva”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

La începutul lunii ianuarie, Romsilva însoţită de Poliţia Română a închis drumul forestier folosit pentru accesul în cartierul Greenfield, în paralel cu accesul din Aleea Teișani. La scurt timp după, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că măsura blocării drumului locuitorilor din cartierul Greenfield este „greşită” şi solicită deblocarea acestuia.

Circulația este interzisă pe drumurile forestiere, iar o sentință definitivă a instanței consfințește că drumul din Pădurea Băneasa este drum forestier.

Locuitorii din Greenfield sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să facă și drumuri, cu concursul unei autorități locale incompetente, a scris atunci primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook. Acesta a spus că nu este de acord și nu va face niciun demers pentru un drum permanent prin Pădurea Băneasa.

”E una din sutele de dezvoltări pe același calapod, ale căror consecințe le simt bucureștenii blocați în trafic. Nu sunt de acord și nu voi face niciun demers pentru un drum permanent prin pădure (cu atât mai mult cu cât s-au parcelat terenurile de o parte și alta a drumului de către proprietari care vor să construiască). Nu există nicio documentație de urbanism care să-l prevadă, iar eu nu voi propune vreuna”, a scris Nicușor Dan.

Primarul general a spus însă că, în măsura în care este legal, este de acord cu soluția provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier existent până la construirea unor ieșiri definitive în șoseaua de centură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *