Ligia Deca este noul ministru al Educației după ce a depus jurământul la Palatul Cotroceni

Foto: presidency.ro

Fostul consilier prezidențial Ligia Deca a depus jurământul de învestitură ca ministru al Educației, la numai câteva ore după ce a fost propusă de PNL. Deca îl înlocuiește pe Sorin Cîmpeanu, care a demisionat după acuzațiile de plagiat.

„Ne dăm seama cu toții că, dacă vorbim despre educație, despre învățământ, suntem într-un moment foarte important. Sunt încredințat că proiectul ‘România Educată’ nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii și cred, sper, cu noi susțineri atât din spațiul politic, cât și din spațiul învățământului și din spațiul public la modul general”, a declarat președintele Klaus Iohannis la ceremonia de depunere a jurământului.

„Este realmente un proiect de țară, este un proiect de țară de care România are foarte multă nevoie. O națiune fără un sistem de educație performant are puține șanse în lumea de astăzi care devine din ce în ce mai complicată”, a adăugat el.

„Și, doamnă ministru, nu doar dumneavoastră aveți nevoie de încurajări, de ajutor și de oameni buni, profesioniști cu care să lucrați, ci întregul guvern, fiindcă pachetul de legi va trebui să ajungă cât se poate de repede în guvern. Guvernul care prin vocea prim-ministrului Nicolae Ciucă a declarat de la început că va prelua această sarcină și va lucra la acest pachet în așa fel încât să fie prezentat Parlamentului un pachet coerent, modern, închegat, care realmente pune bazele unui sistem de educație pentru secolul XXI în România”, a conchis Klaus Iohannis.

După votul din Biroul Politic Național al PNL, Ligia Deca le-a mulțumit liberalilor pentru încredere și pentru nominalizare.

Ea a remarcat că PNL și-a asumat încă de la început proiectul „România educată” și și-a asumat politic ducerea lui la bun sfârșit. „Interpretez încrederea primită ca o misiune în acest sens”, a subliniat ea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *