Atac armat într-o şcoală din Rusia. Cel puțin 15 persoane au murit

Foto: reuters.com

Masacru la o școală din vestul Rusiei. Cel puțin 15 oameni au fost împușcați mortal, inclusiv 11 copii, a anunțat ministerul rus de Interne. Atacatorul s-a sinucis în momentul în care a fost încercuit de poliție.

Atacul a avut loc la primele ore ale zilei, la o școală din Ijevsk, oraș din vestul Rusiei, situat la aproape o mie de km de Moscova.

Un bărbat înarmat cu două pistoale și o cantitate mare de muniție a intrat în clădirea școlii și a început să tragă la întâmplare în oricine îi ieșea în cale.

Atacatorul s-a baricadat într-o sală de clasă, dar atunci când a fost încolțit de poliție s-a sinucis.

Autoritățile l-au identificat ca fiind Artem Kazantsev, în vârstă de 30 de ani, localnic din oraș și absolvent al școlii unde a comis masacrul. Deocamdată, nu sunt clare motivele gestului său.

Svetlana Petrenko, purtător de cuvânt al poliţiei: „A fost stabilit că atacatorul purta un tricou negru, cu simboluri naziste, şi avea chipul acoperit cu o cagulă. Nu avea asupra lui niciun document”.

Anchetatorii percheziționează domiciliul atacatorului și istoricul său online, pentru a stabili în ce măsură era un aderent la ideologia nazistă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a numit incidentul drept „un atac terorist comis de o persoană care aparține unei grupări neofasciste„.

La școala din Ijevsk învață aproximativ o mie de copii din clasele I până la a XI-a.

Rusia nu este străină de asemenea atacuri. Acesta este al treilea în mai puțin de un an și jumătate.

Primăvara trecută, un adolescent a împușcat mortal 7 copii și 2 adulți într-o școală din orașul Kazan, iar în aprilie anul acesta, într-o regiune din centrul țării, 2 copii și o educatoare au murit după un atac asupra unei grădinițe.

Sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *