Ministrul Mediului-Va fi dificil de recuperat banii de la Blue Air

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat la TVR Info, că va fi foarte greu ca statul să recupereze banii de la Blue Air, deoarece compania se află într-o situație foarte delicată.

Ministrul a spus că înainte de blocarea conturilor Blue Air pentru neplata datoriilor s-au purtat discuții cu luni de zile înainte, dar lipsa de reacție și de interes a reprezentanților companiei a dus la această situație.

Ei știau foarte bine. Nu au contestat nicio secundă existența creanței, nu au contestat nicio secundă procedura de recuperare, nu au venit cu nicio procedură de eșalonare. Trei luni de zile s-a stat după aceasta companie să aducă documentele pentru eșalonare, nu au venit, au fost somați, nu au plătit. A intrat într-o executare silită din lipsă de reacție și din lipsă de interes pentru acest lucru, puteau să ceară în continuare protecția judecătorului sindic, pentru că ei sunt într-o procedură de concordat, nu s-a întâmplat nici acest lucru.

Măsura suspendării zborurilor a fost una absolut nejustificată. Imediat după blocarea conturilor, nicio companie nu ar trebui să facă așa ceva, a spus ministrul Mediului, la TVR Info.

detalii pe tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *