Sorin Cîmpeanu, la TVR INFO- ”Niciun profesor din România nu va putea avea salariul mai mic decât salariul mediu”

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a discutat marți, la TVR, în cadrul emisiunii matinale „3 Ceasuri bune”, despre cele două legi ale Educaţiei aflate în dezbatere publică, ca urmare a transpunerii în textul legislativ a raportului final “România Educată”.

Sorin Cîmpeanu a explicat ce schimbări semnificative vor fi în domeniul Educaţiei şi cum va fi finanţată zona educaţională în următorii ani:

”În primul rând, felicitări, încă o dată, tuturor olimpicilor români! Ei probează latura de performanță din acest pachet legislativ, care pahet legislativ îmbină – și este foarte complicat, dar eu pretind că a reușit – excelența cu echitatea: accesul la o educație de calitate, pentru toți elevii acestei țări. Pentru că, altfel, suntem pe locurile pe care le cunoaștem din perspectiva analfabetismului funcțional, din perspectiva abandonului școlar. Sunt lucruri care trebuie corectate.

Atunci când elevii sunt nemulțumiți, profesorii sunt nemulțumiți, părinții sunt nemulțumiți, angajatorii sunt nemulțumiți, întreaga societate este nemulțumită e clar că trebuie să schimbăm”

În 30 de ani au fost peste 140 de modificări ale Legii Educației, fără nico strategie clară:

detalii pe tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *