Încă un pod din România, în pericol de prăbușire

Foto: Facebook/Cetatenii comunei Daicoviciu

Podul rutier care leagă localitatea Constantin Daicoviciu de satul Peștere, în județul Caraș-Severin, este în pericol să se prăbușească, după ce un pilon de susținere s-a rupt, iar întreaga structură a fost grav afectată, potrivit publicației Opinia Timișoarei.

Este vorba despre podul rutier care leagă localitatea Constantin Daicoviciu de satul aparținator Peștere, în Caraș-Severin, care a fost avariat grav, ca urmare a pierderii stabilității unei pile de susținere a tablierului.

Mai multe surse vorbesc despre exploatările necontrolate de la balastierele din zonă. Construcția este una dintre cele mai mari de peste râul Timiș.

„Astăzi, în jurul orei 13, organele locale s-au sesizat cu privire la faptul că unul dintre pilonii podului din apă a cedat și s-a înclinat. Imediat a fost convocat serviciul local pentru situații de urgență au mers la fața locului și au făcut constatările necesare. De când sunt eu prefect nu a fost nicio sesizare în legătură cu acest pod”, a declarat prefectul Caraș Severin, Ioan Dragomir, la Antena 3.

Podul are o vechime de peste 80 de ani, iar în tot acest timp nu a avut parte de nicio reparație.

Reprezentanții administrației locale spun ca satele Peștere și Maciova nu vor rămâne izolate, existând rute ocolitoare, de aproximativ 4 kilometri, de la Sacu, Tincova – Peștere sau dinspre Caransebeș – Iaz, Maciova.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *