Ministrul Energiei, Virgil Popescu, despre preţul motorinei și benzinei: E clar că preţul nu va mai creşte şi va urma un trend descendent

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că se fereşte să facă p predicţie, dar că s-a observat o scădere a cererii de petrol, astfel că acest lucru ar duce la o scădere a preţului la combustibili, potrivit tvr.ro.

irgil Popescu a declarat, marţi seară, la Digi 24, că a observat în ultimele săptămâni o constantă a preţului petrolului. ”Acolo mă feresc să fac o predicţie. Am observat în ultimele săptămâni o constantă a preţului petrolului, în jur de 100 de dolari. Şi dacă a fost o oarecare creştere, a urmat imediat o descreştere inclusiv a cotaţiilor motorinei pe care o importăm, cotaţiilor internaţionale ale ale motorinei. Deci nu aş face o predicţie. Dar pe termen scurt nu cred că vom avea probleme cu preţul carburanţilor. De altfel, dacă ne uităm pe analize financiare se estimează o scădere a consumului de petrol, o scădere a cererii.

Asta înseamnă că şi preţul e clar, nu va mai creşte şi va urma un un trend descendent. Dar mă feresc să fac aceste aceste predicţii, pentru că totuşi suntem cu război la frontieră. Oricând se poate întâmpla. Preţul gazului a explodat şi asta numai în manipularea de piaţă de cantitate. Pentru momentul când reduci cantitatea şi anunţi că tu reduci cantitatea spunând că sunt nu ştiu ce motive tehnice, dai un semnal în piaţă că n-ar mai fi gaz”, a declarat Popescu.

detalii pe tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *