O mină a fost descoperită în Marea Neagră, la 3,6 km de Eforie

Foto: facebook.com/ForteleNavaleRomane

O echipă de scafandri de luptă din cadrul Forțelor Navale Române, specializați în dezamorsarea și distrugerea dispozitivelor explozive, a intervenit, duminică după-amiază, pentru distrugerea unei mine marine care se afla în derivă și care a fost descoperită la o distanță de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul țărmului românesc, în dreptul coastelor de la Eforie.

Mina a fost dezamorsată cu succes, fiind distrusă în jurul orei 20:10, iar echipa de scafandri s-a întors deja la bază, anunță MApN.

Conform procedurii, scafandrii au plasat o încărcătură explozivă și au detonat mina.

„Scafandrii militari au constatat că era o mină marină de tip YAM, care reprezenta un pericol pentru navigația în siguranță, în apele teritoriale românești. Au transportat mina într-un raion de siguranță și au distrus-o prin explozie”, precizează Ministerul Apărării Naționale.

„După începerea agresiunii militare neprovocate de către Federația Rusă în Ucraina, la data de 24 februarie 2022, aceasta a fost cea de-a doua intervenție a Forțelor Navale Române pentru distrugerea unei mine marine, care provine din raioanele maritime de la nord de România, unde se desfășoară acțiunile de război. Prima mină marină, aflată în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române, a fost distrusă de scafandrii EOD ai Centrului 39 Scafandri, în luna martie, la 70 km travers de Capu Midia”, reamintește MApN.

Sursa: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *