Emisiunea Drumurile Noastre B1 TV-Zeci de mii de români așteaptă banii înapoi pe bilete de la Blue Air. Câți bani trebuie să plătească operatorul aerian. Poziția Blue Air

Foto: facebook.com/FlyBlueAir

Zeci de mii de români așteaptă banii pe bilete de la Blue Air. Câți bani trebuie să plătească operatorul aerian, despăgubiri, amenda ANPC plus contravaloarea biletelor pentru cursele neefectuate?

Război total între Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și operatorul aerian low cost Blue Air. În urma a mii de sesizări, inspectorii ANPC au demarat un control operatorului Blue Air din cauza a peste 11.000 de curse anulate, întarzieri, nereturnarea banilor pe bilete pentru cursele anulate, dar și anumite compensații. Conducerea ANPC spune că peste 60 milioane de lei trebuie să primească oamenii de la Blue Air.

În emisiunea Drumurile Noastre, de vineri 22 iulie, de la ora 14.00 am vorbit despre amenda ANPC, în valoare de aproximativ 2 milioane de euro pentru Blue Air și cum a tărăgănat reprezentantul operatorului low-cost primirea procesului verbal privind amenda. Paul Anghel, directorul ANPC a precizat că orice contestare în instanță a amenzii nu suspendă de drept executarea sancțiunii contravenționale complementare.
Mai exact, Blue Air trebuie să returneze în termen de 10 zile consumatorilor români, sumele pe care le-a încasat. Dacă nu plătesc aceste sume se poate ajunge la suspendarea activității operatorului economic.
Precizăm faptul că Blue Air a primit procesul verbal privind amenda în data de 15 Iulie.

Transportatorul aerian cu capital privat românesc Blue Air devoalează cu argumente tentativa de abuz în serviciu a ANPC.

În data de 18 iulie, Blue Air a precizat că, „devoalează cu argumente tentativa de abuz în serviciu a ANPC și-i asigura pe ,,controlori” ca nu e dispusă nici să dea ceasuri, nici procente din suma de amendă -ca să ,,scape de amendă”- nici să accepte „procese verbale „făcute pe genunchi, fără responsabilitate și bază factuală și fără respectarea cifrelor și datelor oficiale. Blue Air asigură pe toți angajații și călătorii că în ciuda incompetenței crase a ANPC – va continua să se dezvolte și să ducă la destinație în condiții de siguranță pe toți pasagerii săi”.

Citiți aici comunicatul Blue Air

Invitați

  • Sorin Stoicescu-fost șef al Aviației Civile
  • Laurențiu Mușoiu-jurnalist România Liberă
  • Paul Anghel-director general ANPC-Skype
  • Cezar Osiceanu-pilot de linie-telefon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *