15 stații de încărcare a mașinilor electrice, nefuncționale de aproape un an, după ce muncitorii au aruncat codurile de instalare

Situație hilară la Galați: 15 stații de încărcare pentru mașinile electrice sunt nefuncționale de aproape un an. Motivul? Muncitorii au aruncat cutiile în care erau ambalate sistemele, cu tot cu codurile de instalare. 

În luna februarie a anului trecut primăria a semnat un contract de finanațare pentru primele 15 stații electrice din oraș, în valoare de aproximativ 400.000 de euro fară TVA. Câștigătoarea licitației avea la dispoziție un an pentru instalarea lor.  Modulele au fost montate, dar nu și puse în funcțiune. Și asta pentru că era nevoie de introducerea unor coduri de activare, pentru fiecare stație în parte. Codurile însă erau în cutiile în care fuseseră aduse dispozitivele.

Petrică Pațilea, purtător de cuvânt al Primăriei Galați: „Din păcate, ne-am confruntat cu o situație atipică. Echipele de muncitori au arunct ambalajele stațiilor, ambalaje care aveau și codurile de activare. Acest lucru a dus la întârzierea punerii în funcțiune. Dar lucrurile s-au reglat între timp, iar stațiile urmează să devină funcționale în cel mai scurt timp”.

Deși stațiile electrice ar fi trebuit să fie funcționale încă din luna septembrie a anului trecut, până acum nici măcar una nu poate fi folosită.

Autoritățile locale spun că au luat legătură că producătorul iar situația va fi rezolvată. În Galați sunt 120 de mașini full electrice și alte câteva sute hibrid și 31 de stații de încărcare. Dacă și cele 15 vor fi puse în funcțiune, numărul lor va ajunge la 46.

Sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *