Emisiunea Drumurile Noastre B1TV-România, țara cu cele mai periculoase drumuri din Europa. Ce urmează la Drulă: Bode… s-a terminat?

Despre relaxarea Codului Rutier în România, țara cu cele mai periculoase drumuri din Europa.

Dacă cele mai sigure drumuri se află în Suedia (18 decese la un milion de locuitori), în România vorbim de 93 decese la un milion de locuitori, în 2021. Media UE a fost de 44 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori. Vorbim despre importanţa introducerii educaţiei rutiere în cadrul unei materii obligatorii alături de educaţie financiară, educaţie juridică, educaţie pentru alimentaţie sănătoasă sau educaţie pentru sănătate. Strategia pentru Siguranţă Rutieră, momentul T0 pentru tot ce înseamnă trafic rutier și educație rutieră.

“Suntem într-un punct în care, cel puţin în chestiunea siguranţei rutiere, trebuie dată milităria jos din pod şi sancţionaţi dur toţi teribiliştii care nu-şi riscă doar vieţile lor, ci şi vieţile şi sănătatea altor participanţi la trafic”, a declarat Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României.

Invitați

  • Gabor Sandor – secretar de stat la Ministerul Transporturilor
  • Alexandru Lancuzov – jurnalist Radio România
  • Nicoleta Pauliuc – senator – telefon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *