Klaus Iohannis: Nu există o decizie în coaliţie pentru a schimba sistemul de impozitare, nu cred că se va întâmpla foarte curând

Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că nu vor crește taxele și impozitele în acest an și că românii nu trebuie să se teamă că „de mâine se va schimba sistemul de impozitare și vor trebui să plătească mai mult”, potrivit Digi24.ro.

„Discuții (despre mărirea taxelor sau impozitul progresiv – n.r.) sunt. Și este ușor de înțeles de ce sunt aceste discuții, în condițiile în care bugetul de stat trebuie să fie în posibilitatea de a finanța toate subvențiile care au fost decise, de exemplu în sectorul energetic. (…) Însă la acest moment nu există o decizie la nivelul coaliției pentru a schimba sistemul de impozitare și nu cred că se va întâmpla foarte curând. (…) Românii nu trebuie să trăiască cu teama că de mâine se schimbă sistemul de impozitare și trebuie să plătească mai mult”, a declarat Klaus Iohannis, aflat la summitul Consiliului European de la Bruxelles.

„Aceste lucruri deocamdată rămân cum sunt stabilite și discuțiile care se poartă… ele se poartă mai mult la televizor decât în coaliție”, a mai adăugat șeful statului.

„Nu există o decizie politică pe creșterea impozitului sau a taxării și guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea, ceea ce așa va rămâne”, a completat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *