Scandalul facturilor la energie urmează să fie discutat în Coaliție

Foto: presidency.ro

Scandalul facturilor la energie urmează să fie dezbătut în Coaliție în week-end și are toate premisele să creeze noi tensiuni între PSD și PNL. Creșterea prețurilor la consumul energetic le-a explodat mediatic în față liderilor PSD și PNL care caută acum soluții pentru a rezolva problema. 

În scandalul facturilor la energie tensiunea este pe cale de a exploda în Coaliție. Atât PSD, cât și PNL încearcă să limiteze efectele. PSD arată cu degetul către PNL care a făcut legea plafonării și compensării facturilor la energie în timp ce PNL aruncă pisica în curtea furnizorilor.

Social democrații sunt nemulțumiți de modul în care a fost făcută legea plafonării și compensării de către PNL și sunt pe cale să ceară demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, susțin surse politice.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că până duminică va fi o şedinţă a coaliţiei în care se vor stabili măsurile pe care Guvernul Ciucă le va lua în scandalul legat de preţurile la energie electrică şi gaze.
Liderul PSD spune că are o soluţie simplă, reducerea TVA atât la energie, cât şi la gaze naturale, de la 1 februarie.

”Nu e timp să ne certăm în acest moment, nu e timp de conflicte politice, vrem să venim cu soluţii şi cred că aceste discuţii la televizor şubrezesc această coaliţie şi implicit Guvernul României. Am pregătit un document cu toate măsurile adoptate de toate statele europene în faţa valului de scumpiri, nu numai în România există această criză. În România ne dăm prea mult cu părerea şi venim cu soluţii prea puţine. Există soluţii de sprijin, doar dacă nu vrei să le iei nu le pui în aplicare. Cea mai simplă e reducerea TVA atât la energie, cât şi la gaze. Insistăm că această măsură să vină de la 1 februarie, nu de la 1 aprilie. Nu sunt afectaţi doar consumatorii casnici, ci întreagă industrie. Miniştrii PSD lucrează la un document coerent, vor propune un mix de măsuri cu aplicare simplă şi rapidă, înglobează şi ceea ce Ciucă a anunţat”, a declarat preşedintele PSD, într-o intervenție la Antena 3.


Citeşte întreaga ştire aici: Scandalul facturilor la energie urmează să fie discutat în Coaliție / Ce soluții au PSD și PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *