Cum a reușit Filarmonica Sibiu să reducă la jumătate consumul de energie electrică

Filarmonica de Stat Sibiu a devenit prima instituție muzicală cu iluminat ecologic 100% din țară. Astfel, Sibiul are prima filarmonică „verde” din România. Modernizarea sistemului de iluminat al clădirii a fost posibilă cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu, informează știriletransilvaniei.ro.

O investiție care demonstrează angajamentul Filarmonicii de Stat Sibiu pentru cheltuirea responsabilă a banilor publici este eficientizarea iluminatului, proiect demarat de managerul Cristian Lupeș în vara anului 2019 și finalizat în cea de a doua jumătate a lunii decembrie 2021. Astfel, consumul de energie electrică la nivelul instituției a fost redus cu până la 50%.

„Iată că, încă o dată, Filarmonica de Stat Sibiu se diferențiază, nu numai prin calitatea concertelor, ci și prin calitatea acțiunilor pe care le implementează. Să avem, la Sibiu, prima Filarmonică «verde» din țară este un motiv de reală mândrie. Vă felicit, dragi colegi, pentru această inițiativă care denotă viziune și responsabilitate pentru viitorul comunității noastre!”, a transmis Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Peste 1.000 de elemente luminoase din Sala Thalia și pavilionul administrativ au fost înlocuite cu LED-uri, mult mai performante față de becurile incandescente sau tuburile neon convenționale, dar și mai ieftine pe termen lung. Economii semnificative se vor face mai ales pentru iluminatul scenei, unde cele aproximativ 30 de reflectoare noi consumă acum de zece ori mai puțin decât vechile corpuri de iluminat.

Modernizarea sistemului de iluminat la nivelul întregului sediu al Filarmonicii de Stat Sibiu a fost unul dintre obiectivele de investiții identificate încă din primele zile ale mandatului meu. Sunt recunoscător conducerii Consiliului Județean Sibiu pentru că a înțeles imediat necesitatea acestor cheltuieli și a susținut eforturile noastre cu o finanțare de aproximativ 90.000 de lei”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Cu ajutorul Consiliului Județean, conducerea Filarmonicii are în vedere și pentru anul 2022 o serie de investiții esențiale pentru dezvoltarea acestui edificiu cultural sibian de importanță națională.

sursă: stiriletransilvaniei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *