Cine se poate testa gratuit în valul 5

Recomandările de prioritizare a testării prin RT-PCR și/sau test rapid antigenic pentru SARS-CoV-2 pentru persoanele care au simptome ce pot indica infectarea și îndeplinesc definiția de caz au fost actualizate de Institutul Național de Sănătate Publică. 

Teoretic, persoanele care îndeplinesc criteriile INSP ar trebui testate gratuit atunci când se adresează medicului de familie, DSP, ambulanței sau spitalelor, deoarece sunt posibile cazuri de COVID. Realitatea din valurile anterioare ale pandemiei ne-a arătat însă că mulți români sunt nevoiți să se testeze pe cont propriu și pe cheltuiala proprie, sistemul medical fiind depășit de fiecare dată până acum de numărul mare de cazuri.

Pe lângă persoanele care prezintă simptome și se încadrează în definiția de caz, există și anumite categorii de pacienți cu boli cronice și de angajați care trebuie să se testeze periodic, unii dintre ei chiar de câteva ori pe lună.

Confirmarea promptă a cazului suspect este necesară pentru a asigura, rapid și eficient, supravegherea epidemiologica a contacților, implementarea măsurilor de prevenire și control al infecției, precum și colectarea informațiilor epidemiologice și clinice relevante, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică.


Citeşte întreaga ştire aici: Cine se poate testa gratuit în valul 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *