România, debut perfect în preliminariile CM 2023

Foto: facebook.com/FederatiadeHandbal

Naţionala masculină de handbal a României a debutat cu o victorie în Grupa a 3-a din prima fază a preliminariilor Campionatului Mondial din 2023, 33-30 (18-18) cu Israelul în Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Tricolorii şi-au asigurat practic calificarea în faza următoare, având în vedere că merg mai departe primele două din cele trei participante la turneul de la Cluj-Napoca.

România a obţinut o victorie muncită, după un meci foarte echilibrat, în care jucătorii antrenaţi de Xavi Pascual au ratat ocazii incredibile, au primit goluri foarte uşoare, unele chiar în superioritate, dar au şi profitat de alte momente de superioritate, marcând cu ambii portari, care au avut evoluţii apreciate.

Debutul a fost cu stângul, oaspeţii conducând cu 2-0. România a preluat controlul şi a marcat de patru ori la rând, iar apoi a condus şi la trei goluri, 6-3, 7-4 şi 8-5. La 10-8, oaspeţii, conduşi de agilul Lumbroso, au punctat de trei ori (10-11), iar apoi chiar au avut avantaj de două goluri (11-13), dar la pauză scorul a fost egal, 18-18.

România a făcut o repriză secundă mai bună, fiind condusă doar de două ori, cu 19-18 şi 21-20. În min. 43, echipa noastră se desprinsese la trei goluri, 26-23, iar în min. 49 a avut în premieră un avans de patru goluri, 28-24. Tricolorii nu au ştiut să gestioneze acest avantaj, iar descalificarea lui Adir Cohen, la 28-25, a părut să-i demobilizeze, astfel că au pierdut două mingi şi au încasat două goluri pe contraatac, doar intervenţia lui Ionuţ Iancu (a apărat o aruncare de la 7 metri) împiedicând Israelul să egaleze la 28 (min. 52).

Jucătorii noştri au tratat finalul cu mai multă atenţie şi au reuşit să se menţină la conducere, câştigând cu 33-30.

Sâmbătă va avea loc meciul Israel – Rep. Moldova (15:00), iar duminică se va juca partida România – Rep. Moldova (18:05). Primele două clasate se califică în faza următoare a preliminariilor.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *